29 Mart 2024 Yazarı yhackup 0

Sözde Tamircilere Kanmayın…

Merhabalar,

Bizzat babam bir sözde tamirci tarafından kandırılınca, elim bazı kelimelere gidip gidip geliyor.

Biliyorsunuz Sony cihazlar hayranı olarak genelde Sony kullandım Son cihazım ise Xperia Z5’ti geçtiğimiz ay dezenfektanla temizlenmekten diye sanıyorum cihazımın ekranda alt kısımda bazı alanlar artık temassızlık yapmaya başladı.

Cihaz içinden test ettiğimde ise, aşağıda görüldüğü test uygulamasında gibi ekranın üst kısımları tam siliniyorken aşağı kısımda resim temizlenmiyor dokunmatik hasarı var.

Yeni cihaz alana kadar, bu şekilde kullanmaya devam ettik , bir yandan da telefon arayışına girdik telefonda kullanımında çok problem yaratmıyor ama mesaj yazamıyorduk çünkü tam klavye yerine denk geliyordu.

 

Velhasıl kelam Redmi Note 9 Pro aldık ve bu cihazı da Kayseri’ye babama gönderdim istersen yaptır kullan veya böyle kullan çünkü 60 yaşında babam mesaj yazacak değil ya tamir ettirmese de işini görürdü.

Cihaz 3 buçuk 4 yıllık bir cihazdı ve hiç tamir görmedi garantiye dahi gitmedi.

Babam bir kaç gün kullanmış tamir ettireyim böyle olmaz demiş, 350 400 gibi bir fiyat vermişler. Babam da kabul etmiş yapın o zaman diye vermiş tamirci olacak şahıs önce ikindiden sonra gel al o zaman bitiririm demiş, babam ikindi namasını kılmış gitmiş öyle hemen olmaz bir kaç gün sürer sipariş ettim ekran gelecek demiş.

1 Hafta , 2 Hafta oldu adam hala kargo bekliyor,

1 ekranın değişmesi usta bir ellere geçtiğinde sadece 1 saat sürer, sonrasında yapıştırılıp plastik mengeneye alınır ve müşteriye 24 saat mengeneden bekletildikten sonra teslim edilir.

ve tam 4 hafta oldu ama ben söyledim babama , bu adam telefonu bozdu tamir edemiyor ve daha kötü hale getirdiği için teslim de edemiyor muhtemelen anakartı da bozdu cihaz hiç açılmıyor çünkü başka açıklaması yok.

Yani sikilmedik bir kulak arkası kaldığı için başıma gelecekleri biliyorum az çok.

 

4 hafta sonunda adam yapılmıyor ekran uyum sağlamıyor buna deyip telefonu vermiş, ilk sorum baba telefon açılıyor mu oldu ve tahmin ettiğim cevap geldi yok adam dükkanda açmayı denedi ama şarj bitmiş evde şarj et açılır dedi…

Daha sonra babama Genpa yetkili serviste çalışmış uzman bir arkadaşıma telefonu kargolattım, dostum durum böyle böyle telefonun yüksek ihtimalle başına büyük bir şey geldi ona göre resimlerle video ile aç.

Arkadaş açtıkça resim attı , attıkça benim kalbim daraldı zaten aritmi var içim daraldı hala bu yazıyı yazarken içim daralıyor dizlerim kasılıyor.

Belki diyeceksiniz ya zaten eski telefon , telefon umurumda olmaz ama babamı kandırma çabası ve aşağıda göreceğiniz işçilik insanı çileden çıkarır.

Dakika bir gol bir telefonu hiç açmadan bakıyoruz 3,5mm Kulaklık girişi yerinde yok.

sözde tamirci eline sıvı yapışkanı almış booool bol sıkmış, pili arka kapağa yapıştırmış hiç bir vidası yerinde yok tamirci takmaya gerek yok demiş,

Ustanın iyisi malzeme artırırmış.

yapışkan o kadar boca edilmiş ki titreşim motoru kamera anakart her yer yapışkan inanılır gibi değil.

 

Şu yapışkana bakın, dünyanın en beceriksiz tamircisine çatmışız resmen, bu yapışkan da ilk okulda kullandığımız uhu falan herhalde

 

Şimdi olması gerekeni göstereyim.

Normalde bir Xperia Z5 içi bu şekilde olur.

ve anakartı da böyle boynu bükük şekilde yamuk olmaz…

 

velhasıl kelam anakarta yapılan yanlış müdahaleler sonucu anakart hayata döndürülemedi ekran soketi deforme olduğu için yeni ekran takılamadı.

 

VE TELEFON ÇÖP.

 

Tamirciyi aradım konuştum, şu şekilde bir görüşme geçti.

işte bu kişiden telefon almışsın ekran dokunmatiği çalışıyormuş vs Evet yaşlı bir amca getirmişti ama alırken açılmıyormuş telefon şarjı bittiğini söylemişsiniz eve gitmiş takmış ama telefon hala açılmamış,

Abi geri getirsin kontrol edelim.

Peki içindeki vidalar ve kulaklık girişi nerede ?

İçindedir abi yoksa gel vereyim bende malzeme var. (şaka gibi)

Neden bu malzemeyi söktünüz ve o şekilde verdiğiniz ve çalışan telefonu bozarak verdiniz.

Biz malzeme falan sökmedik geldiğinde öyleydi

demeye başladı ve telefonu yüzüme kapadı…

 

Bir cihazı bir tamirciye teslim ederken teslim fişi alın, teslim fişinde telefonun o anki durumu mutlaka yazmalı yetkili servislerde bu mutlaka yazar,

Şu tarihte  şu IMEI ‘ye sahip şu renkte telefon tamire kabul edildi, işte varsa ekranda çizik var kasada çizik var işte şu kısımları arızalı diye açıkça belirtilir. böyle bir belge vermeyen servisin yakınından uzağından geçmeyin.

 

Şimdi peki ben neyi ispatlayabilirim bu adamı mahkemeye versem ne diyeceğim babam vermiş bilgisiz birine adam aldığını kabul eder mi , tanımaz bile , böyle birini tanımıyorum böyle bir telefon tamir etmedim dese ki telefon konuşmasının sonu böyle neyi ispatlayabileceksiniz..

Sonra bana birde biz Allahtan korkarız öyle parça falan sökmeyiz diyor , buysa sizin Allahtan korkunuz, BETER OLUN.