19 Mart 2024 Yazarı yhackup 14

Teyp Tuş Takımı soyulmasının & Çözümü

Merhabalar,

Sanırım bu araçların en sevmediğim kronik diyebileceğim sorunu , Konsolda göz önünde bulunan teybin tuş takımlarının soyulması zamanla atması.

Teynib orjinal tuşlarının plastiki beyaz renkli plastik dökümden , üzerinde plastidip benzeri dokuda bir boya katmanı var , boya katmanından yazılar lazerle çizilerek tuşların isimleri belirginleştirilmiş.

Ancak tuşlar bu lazerle çizilen tuş adlarının bulunduğu bölümlerden atmaya başlıyor ve çok çirkin bir görüntüye bürünüyor.

Fiat Linea  ,Punto , Fiorino Cıtroen Nemo , Peugeot Bipper ve bir kaç araç daha aynı teybi kullanmakta aynı soyulmalar bunlarda da baş gösteriyor sahibinden sitesinde satılık ilanlarını gezin teyp tuşları deforme olmamış çok zor bulursunuz.

Bu soyulmalara bir çok çözüm bulunmuş. Kimisi boyamış benim gibi daha kötü olmuş kimisi 10TL – 15TL ‘ye yapışkan almış onlarda sıcağı görünce kayıp düşüyor tabi.

Sakarya’da Bir elektronik firması bizim bu derdimizden haberdar olmuş ve oturup gerekli tuş ölçülerini vs hesaplayarak plastik döküm kalıpları oluşturmuş ve kaliteli plastik malzemeden aynı tuşlardan döktürmüş ve satışını yaptırmakta satış linkini yazının en sonunda bulabilirsiniz.

Ürün saf siyah plastik yani üzerinde kesinlikle boya yok , bu sebepten atma soyulma derdi yok üzeri çizilse de yine siyah renkte kalacaktır.

Ürün Linki

Montajı ise bence gayet basit, herkes kendi yapabilir , yapamayan arkadaşlar sanayide bir elektrikçiye yaptırabilir.

Aslında uzun bir video çektim ancak bazı teknik sorunlardan dolayı videoda hatalar oluştu , resimler ile detaylandıracağım.

Öncelikle aşağıdaki videoya bakarak teybi yerinden sökün , Tamamen yerinden çıkarmanıza gerek yok.

Not: Torpido gözünden elinizi sokup teybi arkasından ittirebilirsiniz, teyp daha kolay yerinden çıkacaktır.

Teybin sağında ve solunda bulunan birer vidayı sökün ve siyah kapağı zorlamadan çektiğinizde kapak elinize gelecektir.

Bu videoyu izleyerek kapağı yernden kolayca çıkarabilirsiniz.


Sonrasında işaretlediğim yerlerde bulunan vidaları çıkarın.

Altında teybin boardını göreceksiniz yine işaretlediğim yerlerden viaları ve cd tozluğunu ışıklandırmalarını sökün.

Ve altındaki lastik süngeri de çıkarın.

Ve Ben tornavidanın kalın ucunu kullandım siz farklı bir şeyde kullanabilirsiniz arkadan bastırarak tuşları çıkarın ve yenilerini yerlerine dizin burada dikkat etmeniz konu yön tuşlarının bir yönü var ters takmayın.

Tuşları bu şekilde tek tek söktükten sonra yenilerini yerlerine takın

Sonuç