26 Temmuz 2024 Yazarı yhackup 0

Yerli Korku ve Gerilim Filmleri (Siccin 7 Geliyor…)

Küçüklüğümden beri Aksiyon Komedi Drama filmleri bir yana, en sevdiğim tür her zaman Korku ve Gerilim Filmleri olmuştur.

Dikkat..! Bu yazıda kullanılan konu ve resimler çok rahatsız edici olabilir eğer hassasiyetiniz var ise yazıyı okumadan çıkınız...

Bu yazı 21+ yaş için uygundur. Daha küçükseniz bu yazıyı okumayınız…

Geçmişten günümüze izlediğim filmleri olabildiğince objektif bir biçimde yorumlamak istiyorum.

Korkular kişiseldir. Listeleyeceğim bir çok filmi siz izleyince belki de güleceksiniz bu ne böyle korku filmi mi olur diye. Ben bu filmleri genelde sinemada, sinemada izleyememişsem iyi bir ses sistemi ile evde izledim.

Bu tür filmlerde iyi bir deneyim almak için karanlık ortam ve iyi bir ses sistemi şart aksi halde güler geçersiniz filmin keyfine varamazsınız. Uygun ortamı elde etmeden filmi yorumlamak çok acımasızca olacaktır.

Neden Türk Filmleri ?

Sayısız Türk ve yabancı korku/gerilim filmi izlemiş biri olarak çok net bir şekilde şunu söyleyebilirim Dünya genelinde en iyi filmleri Türkler yapıyor. Konu işleyiş makyaj kostüm yer seçimleri en iyisi.

Filmleri değerlendirirken o zamanın teknoloji ve şartlarına göre ayak uydurmak gerekiyor zira benim 2006’da izlediğim bir filmi bugün izlediğinizde aynı etkiyi yaratmayabilir maske kostüm ve bilgisayar efektleri geçmişten günümüze çok gelişti tabi bunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Türkiye menşeili filmlerde genel olarak Ahiret ve Cinlerle olan konular çok işlenir genelinin hala Müslüman olduğunu düşündüğüm ülkemizde insanlar genelde bunlardan korktuğu için galiba konunun başında hep bu geliyor.

İlk önce en sevdiğim , 2018’de Sinema’da izlediğim ama bir anda ortadan yok olan bir filmden bahsedeceğim çok hoşuma gitmişti konusu işleyişi oyunculuğu harika bir kabir azabı tasviri olmuştu.

Ama ne DVD’si çıktı ne yapımcısı internete verdi.

Yapımcısına mail attım parasıyla da olsa alayım diye ama dönmediler. Filmin Adı Kabir Azabı internette bu isimle filmler var ama diğerleri çakma.

Güncelleme 18.04.2024
Bu filmin yönetmeni yapımcısı ile iletişime geçtim yakın zamanda platformlarda yer alacağının bilgisini aldım.

Filmden bir iki alıntı.

https://youtu.be/rsBzfQJ9hC8

Musallat

2007’de yapılmış bir Alper Mestçi filmi. Bu ismi çok duyacağız. Konusuna kısaca değinecek olursan birbirini çok seven bir çiftimiz var. Ancak Kıza daha önce gittiği Hamam’da aşık olan başka bir Cinler aleminden biri daha var ve o varlık bu çifti ayırmak istiyor ve Adamı türlü türlü şekillerde görünüyor korkutuyor ve engelliyor. İzlemeyenler için çokta fazla detaya girmeyeceğim. Ancak oldukça başarılı bir yapımdır.

Özellikle bu teyzeden hala korkarım 🙂


Musallat 2: Lanet

Yine bir Alper Mestçi filmi adı Musallat 2 ancak ilk filmle hiç alakası yok. Musallat birde Karşı taraftan bir cin bizim aleme geçerek yasağa karşı geliyordu.

Ancak Musallat 2 de çocuğu olmayan bir çift psikolojik baskıya dayanamayıp bir Diğer alem ile iletişime geçmeyi öğrenmiş bir kadına gidiyorlar. Bu kadın da gelen kadına bir büyü yapıyor sanıyorum kısaca bir Cinden hamile kalmasını sağlıyor. Çocuk doğuyor ancak tesr giden bir şşey var Kadını hamile bırakan cin çocuğunu istiyor. ve olaylar gelişiyor.


Semum

Semum ise bir Hasan Karacadağ kendisi de bu sektörde bir kaç film ile karşımıza çıkacak. Ancak bende en iyi filmi bu.

Yeni evli bir çiftimiz bir villaya taşınıyorlar ancak bunu çekemeyen ve kızı kıskanan arkadaşı bir şekilde başka bir boyutun kapısını açarak, İnsanoğlundan daha önceden dumansız ateşten yaratılmış Semum denilen bir varlığı kıskandığı arkadaşına musallat ediyor.

2008 yapımı olmasına rağmen oldukça iyi efektlere sahip bir filmdir.


Siccin Serisi

Bir #Siccin serisi başlıyor tabi aralarda başka filmlerde var ben siccin serisinden devam edip onları bir bitireyim. Bir diğer avantajı ise Siccin serisi Youtube resmi kanalında FullHD olarak herkese açık gereksiz sitelerde zaman harcamaya gerek yok. Bu playlistten izleyebilirsiniz.

Siccin #1

Burada yine bir kadın kıskançlığından dolayı yapılan büyü ortalığı karıştırıyor. Konusu pekte ilgi çekici değil veya farklı değil sadece olaylar kişiler farklı boş vakitte değerlendirilebilir.

Siccin #2

Siccin 2 , ilk filminden daha iyi hem konu işleyişi hem sesler makyajlar efektler olukça iyi seviyede. Konu her zamanki gibi birileri birilerine büyü yapıyor.


Siccin #3

Siccin 3 aslında bir aşk filmi. Adam karısına o kadar aşıktır ki , karısı abisi ile trafik kazasında dayanamaz kahrolur ve kötü bir yola girişir. Çok spoiler vermeyeceğim izlenmesi gereken bir film.

Adnan Koç’un başrolde oynadığı bu filmde gerçekten oyunculuğunu döktürüyor ve sonraki bir çok filmde de kendisinin başarılı oyunculuğunu izliyoruz. Ancak bazı haberler okumuştum uyuşturucu ile yakalanıp tutuklandığı ile ilgili doğru olmamasını umut ediyorum.


Siccin #4

Burada ise 4 kişilik bir ailemiz konu oluyor, Baba iflas edip malı mülkü yok olunca memleketine baba evine dönüyor. Ancak annesinin eli ayağı dölek durmamış eve başka alemden varlıkları musallat etmiştir bundan bir haber aile garip garip olaylara tanık olurlar.


Siccin #5

Yine bir ailemiz var Ailedeki Baba büyü ile uğraşan birisi. Adamın oğlu kanser olur ve Adam bir takım alemdeki varlıklarla iletişime geçip onlardan medet istiyor. O varlıklarla anlaşma yapıyor oğlunu iyileştiririz ancak kızını bize vereceksin. Adam kabul ediyor oğlu da iyileşiyor ama tam kızını kurban edecekken annesi babasını bıçaklanıyor anlaşma sağlanamıyor ve olaylar büyüyor.


Siccin #6

Serinin son filmi olduğu söylenmişti galiba öyle oldu. Siccin 6’nın aslında hüzün dolu dramatik bir hikayesi var. Hikayeyi öğrenince insan hüzünleniyor.

Bu film kısmen Siccin 3 ile ilişkili aynı semtte geçiyor ve bir şekilde Adnan Koç ile birleşiyor. Adnan Koç Bu bölümde tevbe ediyor ve bu filmdeki kızcağıza yardım ediyor.

Genel olarak Siccin serisi için şunu söyleyebilirim Türk menşeili Kostüm Makyaj Ses Efekt konusunda oldukça iyi başarılı yapımlar. Birçoğunu sinemada izleme imkanı buldum. Her birinde de oldukça etkilendim.

Olayların girişi gelişme sonucu güzel ayarlanmış lan bu ne alaka veya şu neden böyle oldu anlamadım dediğim pek bir nokta olmadı.

Gelelim Üç Harfliler serisine, bu arada neden cinlere Üç Harfliler deniyor anlam veremiyorum onlar bize 5 harfli diyor mu acaba 🙂

Seride 5 film var bu seri #Netflix‘te de var oradan online izlenebiliyor.


Üç Harfliler: Marid #2010

Bu da bir Alper Mestçi filmi ancak ben pek beğenmedim konusu hikayesi pek geçmedi bana. Kıza küçükken bir cin musallat oluyor bir hoca da muska yazıyor, Kız büyüyüp evleniyor ve muskayı bir gün kaybedince koruması kalkıyor ve yine musallat oluyor ve yine hoca çağırıyorlar ve ortalık karışıyor.

Halbuki Ayet-el Kürsi okusa tamam 😀


Üç Harfliler : Hablis #2015

Tamamen zaman kaybı sağdan soldan çığlıklar gelen kemikleri kırılan sahneler olan bir film. Emek verenlerin emeğine sağlık ama bu film olmamış.


Üç Harfliler : Karabüyü #2016

Sanırım bu film serinin en iyisi , Ses makyaj gayet yerinde, İğrençlik Pislik ne ararsan var film gerim gerim geriyor insanı.

Oldukça karışık bir konusu var çarpık ilişki , tehlikeli bir kaynana. Büyü yapılırken yanlışlıkla araya kaynayan bir arkadaş. Spoiler vermek istemiyorum bunu izlemelisiniz.


Üç Harfliler : Beddua 2016

Beddua da serinin hiç fena olmayan bir serisi , Kızın birisi akran zorbalığına maruz kalınca felç geçiriyor ancak içinden o kadar beddua ediyor ki Akranlarının hayatı teker teker kabusa bürünüyor.
Üç Harfliler serisinin en iyisi olduğunu düşünüyorum.


Üç Harfliler : Adak 2019

Arkadaş grubu bir ormanda tüfekle avlanmaya gider. Adam yanlışlıkla birini öldürür. Arkadaşı hemen ambulans polisi aramak ister ama zengin züppesi arkadaşı bunun olmasını istemeyeceği için arkadaşını da vurur ölmez ancak sakat kalır. zengin züppesi tüm tedavi masraflarını ödeyeceğini söyler ama hiç dönüp yüzüne bakmaz.

Annesi öğrendiği bazı ilimlerle ortalığı birbirine katar. Bu işe karışan kim varsa teker teker hayatları kabusa döner.

Ortalama düzeyde bir film bazı yerleri çok uzatmışlar. Çok boş vaktiniz olursa izlenebilir.


El-Cin #2013

Filmin konusu güzel aslında büyüklerimiz hep der gece ateşe su dökmeyin bilmediğniniz yerlere ayakta işemeyin gece bazı hayvan sıfatlarında olabilirler müdahale etmeyin falan ama onlar sahilde buldukları bir yavru yılanı suda boğuyorlar. Halbuki o bir yılan değil imiş bir varlığın yavrusuymuş.

Oyunculuklar aşırı yapmacık ve kötü ki flaş tv dizileri daha kaliteli.
Filmde gereksiz görüntüler boş yere korku yaratmak için yüksek tiz sesler bu filmi bir vakit kaybı sınıfına sokuyor.

Semum ile bu filmi aynı kişinin yaptığına inanası gelmiyor insanın.


Efsunlu – Kabirden Gelen

Bu filmde ise, Hocasından bazı ilimler öğrenen bir adam ilminde çok ilerliyor Hocasının kızı ile evlendikten sonra daha ileriye gidiyor ve cinler aleminden bir kadın ile evleniyor.

Gerçek hayattaki karısından çocuğu olunca diğer alemdeki karısı kıskanıyor ve esrarengiz olaylar baş gösteriyor. Yapım için çok iyi diyemem çok boş vaktiniz olursa izlersiniz.


Dabbe Serisi

Şimdi Sırada Dabbe Serisi var. Seri filmler olarak baktığımda Dabbe mi Sicciin mi derseniz. Siccin serisi daha profesyonel bence.

Ama tabi Dabbe serisinde de izlenmeye değer filmler var.

Dabbe #2006

Dabbetü’l-Arz’ı konu edinen bir film ben pek beğenmedim.

Dabbetü’l-Arz bilmeyenler için kıyamet zamanı yer altından çıkıp kafirleri damgalayacak bir varlık. Bu konuyu işlemeye çalışmışlar sanki ama dediğim gibi çok zaman oldu izleyeli o zaman da beğenmemiştim bir daha da izlemedim.


Dabbe 2 #2009

Dabbe 1 ile benzer konuya sahip çok da izlenesi bir film değil.

Dabbe : Bir Cin Vakası #2012

Serinin en kötü yapımı çok amatörce yapılmış bir film oyunculuklar da maalesef çok yapmacık. Bu film hakkında söylenecek pek bir şey yok.

Dabbe : Cin Çarpması #2013

Serideki bu film, serinin en iyisi konusu anlatımı işleyişi oyunculukları ortalama düzeyde, bu seride izlenebilir tek film bence.

Dabbe 5: Zehr-i Cin 2014

Dabbe 6: #2015

Dabbe serisinin 5. ve 6. serisi fragmanları hiç dikkatimi çekmedi yorumları da oldukça kötü olduğu için hiç izlemedim. Ek olarak bir de Dabbe 7: El-Nazar diye bir film duyduk ama hiç gösterime de giremedi.

Bu serinin Cin Çarpması haricindeki filmleri bence zaman kaybı. sadece bu filmi izleyip geçiniz. Genel olarak tüm filmlerde kulak tırmalayıcı bol gürültülü ses var yani adamlar gürültülü garip seslerle izleyenleri korkutmaya çalışmış.

Bir başka seri film Sir-Ayet bu serinin garipliği şurada serinin her filmini başkası yazmış başkası yönetmiş 🙂

Sir-Ayet #2018

Kızın babası ölünce kocasını çok seven Annesi kocasını yeniden görebilmek için evde büyü yapıyor. ve Kendisine musallat ediyor. Sürükleyici akıcı bir film değil sanki filmde sürekli kopukluk var gibi çok boş vaktiniz varsa izleyebilirsiniz yoksa atlayın 😉

Sir-Ayet 2 #2019

Bu film izleme listemde, henüz izlemedim. izledikten sonra yorumlarımı yazarım.

Sir-Ayet: Ölü Doğan #2021

Bu filmin Konusu 2 filmin devamı niteliğinde önceki filmde kocasını görmek için cin musallat eden kadın o gelen cinden hamile kalıyor muska yapıyorlar ama işe yaramıyor. Sonra kadın canına kıyıyor, tabi kadına musallat olan cin, onun çocuğunu öldürdüğü için kin besliyor olaylar bu akışta devam ediyor şu an yaşayan kızı garip olaylar yaşıyor..

İzlenir mi eh işte. çok yavaş ilerleyen bir film sıkıcı olabilir.

Şeytan-ı Racim #2013

Bu filmde oldukça etkileyici, konusu oyunculuklar gayet yerinde beğendiğim bir film, Pek beğenilmedi ancak bence yerinde.

Üniversiteden aynı evde kalan iki ev arkadaşından birisi büyücülüğe heves ediyor, sanıyor ki cinler aleminden varlıkları kontrol altına alacak ancak çağırdı cinler bu arkadaşına da musallat oluyor.

Şeytan-ı Racim 2: İfrit -2015

Bir üfürükçü çocuğu olmayan bir aileye size bir okuyup üfleyim çocuğunuz olur diyerek, kadının cinlerden hamile kalmasını sağlıyor. E onlarda çocuk doğunca ona sahip çıkıyorlar kimseyi ona yanaştırmıyorlar.

Musallat olan cini çıkarmaya çalıştıklarında da beceremiyorlar. Fena film değil ama çok gereksiz uzatılmış karanlıkta koşturmaca sahneler var benim beğenmediğim bir mesele.

Azap – 2015

Dilek Keser, Ulaş Güneş Kaçargil’ın bir filmi, aslında konusu fena değil ama çok dağılmış, nasıl anlatsam bilemiyorum akıcı değil. Kız arkadaşlar aralarında cin çağırmacılık oyunu oynuyorlar o arada derede cinler kızı alıp telli duvaklı gelin edecekken hoca kurtarıyor. 80 dakika bunu anlatıyor film. Yine de bayağı emek dökülmüş umarım sonraki daha iyi olur.

Helak Kayıp Köy

Fişe takılı yaşayan ve malı mülkü olan bir baba, ve çocuklarının ameliyatı için paraya ihtiyacı olan bir aile.

Bir gün akıllarına kötü bir fikir geliyor ve fişi çekip, haberleri yokuşta tatile gidiyorlarmış gibi başka bir köyde ev ayarlarlar geldiklerinde aa haberimiz yokmuş ölmüş demek için.
Ancak gittikleri o köy aslında köy değildir yaşadıkları şeylerde hayatta yaşadıkları şey değildir.
Konusu işleyişi gayet güzel, izlenebilir.

Alkarısı Cinnet

AlKarısı, Alkarası hala inanlarının da olduğu şey, lohusa dönemindeki kadınlara musallat olan bir varlık olarak bilinir.

Babaannem, Benim molla dedemin bunu yakaladığını ve benim 7 neslime dokunmayacaksın sözüne bıraktığını söylerdi.
Filme gelecek olursak eh işte çok boş zamanınızda izlenebilir oyuncular pek inanarak oynamamış belli ki.

Muska

Bu filmin konusunu net hatırlayamadım, Çapkın bir dergi yazarı evinden/işinden sevgilisinden kovulunca köhne bir binaya sahip pansiyon bulur ama tabi beğenmeyince tam çıkacakken bir kız görür tabi çapkın arkadaş o kız için kalmaya karar verir ama pansiyon sahibi hiçi te tekin biri değildir.

Alamet-i Kıyamet

Bu filmin konusu yabancı bir filmden alınma aslında.Bu sebebten izlerken sanki yabancı film izliyormuş hissine kapılıyorsunuz.

Zengin bir adamın metresi hamile kalınca ona güzel bir binadan daire tutar ama komşuları hiç tekin değildir. Olayın aslında gelince ise Bir cami yıkılmak istenmektedir ancak imamı caminin yıkılasını hiç istemez çabalar belediye ile ama resmi olarak sonuç alamaz bu sefer imam farklı varlıklarla bir anlaşma yapar. Onlara kendini kurban etmek ister ama onlar kendisini değil kızını ister.

Bu varlıklar bebek ile beslenir. O sengin adam ise imam ile anlaşma yapan kişidir.

Mahlûkat – 2022

Yine bir Alper Mestçi filmi , ancak ben bu filmi pek beğenmedim. Konusu senaryosu pek hoşuma gitmedi sarmadı.

Haile – Bir Aile Kabusu – 2022

Yine bir Alper Mestçi filmi ile karşı karşıyayız.

Alper Mestçi yine her zaman ki gibi tecrübesini konuşturmuş çok iyi bir film yapmış. Diğer filmlerin dışında korku ve dram çok ağır şekilde baskın bir filmdi. Filmin sonunda neredeyse üzüntüden ağlayacaktım.

Haile 2: Var mı, Yok mu?! – 2023

Alper abimiz yine yapmış yapacağını, Konusu makyajı ortamı işleyişi harika bir yapım ortaya çıkarmış. Oyuncular çok iyi oynamış küçük kız, ev sahibi kadın ve özellikle Tolga Demircan rolu yaşamış resmen.

Konusuna gelince ne yok ki , Üvey babadan annesi aracılığı ile çocuğa cinsel istismar, Kadın doğumcunun para karşılığı başkasının spermini çocuğu olmayan aileyi kandırarak tüp bebek adı altında başka bir kadını hamile bırakması.

Üç Harfliler: Nazar – 2024

Bu film hala gösterimde olduğundan spoiler vermeyeceğim. Ama mutlaka gidin derim 😉
Fark ettiğim kadarıyla filmin afişinde “Siccin Serisinin Yapımcısından” yazısını görünce herkes Alper Mestçi filmi sanmış ben de ilk öyle sandım. Ancak Alper Mestçi değil aslında bir Melodi Türköz filmi, Bilmeyenler için Melodi ablamız da bu konuda oldukça deneyimli Siccin serisinin yardımcı yönetmeni, aynı zamanda Üç harfliler Beddua ‘da da yardımcı yönetmeniydi yanlış bilmiyor isem bu kendisinin ilk Yönetmen koltuğuna oturduğu film ve harika iş çıkarmış.

Siccin 7 – 2024 Geliyor..!

Siccin 6, Sicinin son filmi olarak duyurulmuştu, ancak o kadar yoğun istek aldı ki Siccin serisi 7. filmi ile yakında vizyona giriyor.


En azından buraya kadar şu filmleri kesin izlemelisiniz dediğim filmler şunlar.Kabir Azabı filmini bulsakta izlesek ama yok onun dışında Musallat , Siccin 3 , Siccin 6


Daha aklıma gelen çok fazla var ama filmlerin adını unuttum hatırladıkça filmleri buldukça devam edeceğim…

Henüz izlemediğim , İzlemeyi düşündüğüm filmler;

  • Magi
  • Kulyas: Lanetin Bedeli 2019
  • Cin Kuyusu 2015
  • Münafık #2015
  • Alem-i Cin 2018
  • Alem-i Cin 2  2019

Sekarat Son #2016

Bu filmi korku bilmi diye önermişlerdi ama korku değil psikoloji kategorisinde. Film Bütçesinde Mikrofona ayıracak bütçe yoktu sanırım, sanki sadece kameranın mikrofonları kullanılmış gibi. Yakın çekimde sesler iyi uzak çekimlerde ses uzaktan geliyor.
Buna ek olarak Efektlerin de yetersiz olduğunu düşünüyorum. Makyaja hiç girmiyorum aşırı yapmacık çok yetersiz. Bir çok kişi oyunculuklara laf etmiş ama filmi en iyi yanı oyunculuklar başroldekiler gayet iyi oynamış.


Korku Filmlerinin Vazgeçilmez En Başarılı Oyuncuları

Hani sinema sektöründe, bazı oyuncular vardır. Filmin afişinde onu görürsen filmin adına bile bakmaz gidersin. O kıvamda kaliteli oyuncular var bu sektörde, sanki Türk korku filmleri için yaratılmışlar. Oyunculuklarını beğendiğim işte o isimler.

Kurtuluş Şakirağaoğlu, Musallat’ın ilk filminde tanıdığımız, Korku filmlerinin vazgeçilmez ismi. Sayısız Korku filminde iyi kalpli hocayı canlandırır genelde.

ve Ayşe KAYA Ablamız, bir büyücüyü ondan iyi canlandıran başka kim olabilirdi diye düşünüyorum yerini dolduramıyorum. Kendisi ile ilgili pek bilgi bulamadım İyi bir fotoğrafını bile bulamadım affetsin filmden aldım.
Haile 1’de harika iş çıkartmış.

Elçin Atamgüç , Üç harfliler Nazar filminin kapağında da yer alan , Korku filmlerinde sık sık gördüğümüz ablamız korku filmlerinde oyunculuğunu konuşturuyor.

Adnan Koç Siccin denince akla gelen isim 🙂 Özellikle Cürm-ü Aşk filminde oynadığı oyunculuk ile korku filmlerinin vazgeçilmesi haline geldi.

Bir diğer İsim Sebahat Adalar. Korku filmlerinde oynamıyor yaşıyor resmen. Gerçek hayatta görsem korkacak kıvama getiriyor insanı 🙂

Merve Ateş ,genç arkadaşımızı da son korku filmlerinde sık sık görüyoruz. oldukça başarılı bir oyunculuk sergiliyor.

Listede olmayan izlememi önerdiğiniz filmleri yorumlarınızda beklerim.