19 Nisan 2024 Yazarı yhackup 0

Logitech MK540 Kablosuz Klavye Mouse Set Kullanıcı İncelemesi

Merhabalar,

Bir süredir  kullanışlı bir klavye arayışındaydım, ilk olarak gözümü  ASUS Cerberus Gaming Türkçe Klavye – Cerberus Mouse Combo Set çevirdim ve sipariş ettim.

Ürün istanbuldan 4 gün içerisinde geldi, ancak memmun kalmadım benim gibi sürekli kod yazan birisi için hiç kullanışlı bir klavye olmadığını anladım.

Sonra yine ne varsa Logitech’te vardır diyerek logitech ürünlerini incelemeye başladım , Asus Cerberus ile arasında 10TL fark olan Logitech MK540 Kablosuz Klavye Mouse Set ‘de karar kıldım.

En yakın Vatan Bilgisayar ‘a giderek Asus Cerberusu iade ettim ve Logitech MK540 Kablosuz Klavye Mouse Seti teslim aldım.

Vatan bilgisayarı bu konuda çok seviyorum şimdiye kadar beni hiç bir konuda mağdur etmediler iade edip yeni ürün almam 10 dk sürmedi.

Asus’da açılmış olduğunu gösteren bantlar bunda tertemiz hiç dokunulmamış.

Ürün kutusunu açtığımda doğrudan beni Logitech K540 Klavye karşılıyor.

Klavyeyi kutusundan aldığımda, sağ köşede Logitech Wireless Mouse M310 duruyor.

Logitech Mouse’larından hep memmun kalmışımdır avuca tam oturuyor ve gayet ergonomik evimde yaklaşık 4 yıldır M185 modelini kullanıyorum ve pilini ne zaman değiştirdiğimi unutuyorum.

Alttaki butondan Mouse’u kapattığımı hatırlamam ona rağmen pili çok iyi gidiyor.

Bana süpriz olan kısım, bir çok marka modelde görmediğim pil süprizi oldu.

Ürün içerisinde, yerleşik Duracell piller ile birlikte geliyor.

Logitech Wireless Mouse M310 bize bir pille tam 18 ay pil ömrü sunacağını iddia ediyor daha önceki deneyimlerine dayanarak gayet inandırıcı buluyorum.

Ancak aynı ürünün yabancı web sitesinde 12-month battery life yazıyor, demek ki ülkemizdeki hava şartlarında daha fazla dayanabiliyor 😀 😀 ya da bizi kekliyorlar. neyse ki 1 yıl da olsa gayet iyi bir değer.

Alttaki algılaıcısı, Asus Cerberustaki gibi ışıklı değil nano algılayıcıya sahip gayet iyi iş çıkarıyor. Bu arada Mouse’muz 1000dpi çözünürlüğünde algılayıcıya sahip.  Ancak bu değer sabit değiştirilemiyor normal kullanıcı için çok çok yeterli ancak grafik tasarımı gibi işlerle uğraşanlar daha yüksek çözünürlükte Mouse isteyeceklerdir.

Asus’ta olmayan ancak Logitech K540 Klavye ve  Logitech M310 Mouse ‘ta olan basit bir detay, üzerinde koruma bantları ile geliyor klavye ve mouse kutuda çizilmeyi önlemek amacıyla.

Klavye ve mouse küçük tek bir Logitech Unifying™ USB alıcıyla bağlanıyor.

Neredeyse hiç gecikme veya kopma olmadan, 10 metreye kadar güvenilir ve şifreli kablosuz bağlantı sağladığı kitapçığında belirtiliyor.

Logitech Kablosuz Klavye K540’ta içerisinde Oem2 adet Duracell AA alkalin pil takılı halde geliyor emniyet şeridini alıp doğrudan kullanmaya başlıyorsunuz.

Klavyenin pillerini 36 ay boyunca dayanabildiğini iddia ediyor 36 ay çok iyi bir değer.

Klavye 60 ml’lik sıvı dökülmelerine karşı dayanıklı olduğu ve aşınma dayanımları sayesinde tuşların rengi hemen solmayacağı Logitech tarafından garanti ediliyor.

Klavye üzerinde medya tuşları  kod yazarken şarkı değiştirmek veya ses açıp kapamak için kod ekranınızı kapamadan hızlıca erişim imkanı sunuyor, ek olarak numerik tuş üzerindeki, 4  adet kısayol butonları kullanım kolaylığı sağlıyor.

Bu kısayollarda,

  • Hesap makinesi
  • Klavye pil durumu göstergesi
  • Bilgisayar Oturumu kilitleme
  • Tarayıcı açma

Özellikleri sunuyor.

Ayrıca FN (Fonksiyon) tuşları  + F1 – F12 tuşlarını kullanarak bir çok kısayollara erişim sağlayabiliyorsunuz.

Klavye ​24mm x 457,3mm x 193,5mm ebatlarında ve 805 gram ağırlığında tabi piller olmadan.

Mouse 39,2mm x 61,8mm x 111,5mm ebatlarında ve 73,5 gram ağırlığında tabi piller olmadan.

Klavye ve Mouse’dan aşırı memmun kaldım hızlı bir şekilde on parmak kullanabiliyorsunuz.

Eğer benim gibi yazılımcı muhasebeci veya bol bol yazı yazan biri iseniz bu klavyeyi size gönül rahatlığıyla önerebilirim, yazarken eliniz yağ gibi kayıyor klavye üzerinde.

Bu Klavye Mouse Seti 05.09.2019 tarihi itibariyle 255 TL olarak vatan bilgisayarda satılmakta.

Kalın sağlıcakla..

Ekleme & Düzeltme

Bugün itibariyle (29.03.2021) Klavye içerisinde gelen oem piller SOS vermeye başladı, çıkarıp iki tokatlayıp yerine taktım bir kaç gün daha idare eder herhalde 🙂 

Piller 18 ay dayanmış hiç fena bir değer değil, ama hedef 36 ay idi.

Bu arada klavyeyi kapama tuşundan hiç kapatmadığımı da belirtmeliyim, 18 ay sonunda klavye tuşlarında herhangi bir deforme oluşmadı.


Bu süreçte memnun kaldın mı siye sorarsanız evet memnunum.

Klavyenin fiyatı iki katına çıkmış bu süreçte, Media Martka baktığımda 538 TL görüyorum.

Bu arada bütçenizi 700-800 bandına zorlarsanız bir üst modeli olan bu klavyeyi de öneririm.